Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Издания поставят на първите си страници снимки от Гърция и опустошителните пожари, при които загинаха повече от 70 души.

“Стандарт“ излиза със заглавие: "26 изгоряха прегърнати, само на 30 метра от морето". Европа праща хеликоптери и лекарства, а български пожарникари бяха готови да заминат в помощ, пише още изданието.

„Монитор“ извежда: "Огнен ад в Гърция, има и наш закопчан за умишлен палеж".

За „Телеграф“ водещата информация е ,че "Деца и родители са загинали в прегръдка при пожара. Има и пострадала българка".

"24 часа" акцентира върху смяна на върха в най-важната българска спецслужба. Разузнавач номер 1- фен на всичко немско, беше наследен тихо от впечатляващ експерт за Балканите. 49-годишният Атанас Атанасов от няколко часа е новият директор на Държавна агенция "Разузнаване", пише вестникът. Предшественикът му генерал Драгомир Димитров се готви за генерален консул в Мюнхен, става ясно от статията.

„Дума“ и „Земя“ се фокусират върху президентското вето на Закона за приватизацията с допълнение, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е заплашила с Конституционен съд, ако управляващите отхвърлят ветото върху лобистките поправки в закона. Социалистите сезират Прокуратурата за действията на властта в Шарково, уточнява „Дума“. 

Водещата тема за „Сега“ е под заглавие: "ГЕРБ се отрече и от Закона за приватизацията". Партията на Борисов се опита панически да се измъкне от скандала, като прехвърли вината върху президента, който всъщност спря промените, е коментарът на вестника.

"Маргинали налазиха протеста на майките" – съобщава „Труд“ в статия за протеста пред парламента. Проверка на репортер на вестника е показала, че има опити недоволството на хората с увреждания да бъде използвано за партийни цели от формацията Демократична България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44