Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Брацигово ще изгради първото сметище за строителни отпадъци в региона

Снимка: БГНЕС

Община Брацигово ще изгради първото сметище за строителни отпадъци в региона. То ще бъде разположено на мястото на бившата кариера край града и ще обслужва цялата Пазарджишка област.

Общината вече е деактувала 50 декара от бившата кариера. Парцелът е напълно достатъчен за събирането на строителните материали и преработването им чрез специално изградена инсталация. В момента строителните отпадъци от областта се извозват на пловдивското сметище в Цалапица. Това обаче е нерентабилно за потребителите, тъй като освен транспорта до там, се заплаща и цена за килограм отпадък.

От Общината са категорични, че сметището няма да замърсява околната среда. Предстои изграждането на проект и осигуряването на средства. Възможностите за финансиране са две - европейско или публично-частно партньорство между Община Брацигово и частна фирма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44