Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паметник на военните кореспонденти ще бъде изграден в Пазарджик

Общината в Пазарджик

В Пазарджик ще бъде изграден паметник на военните кореспонденти. Идеята е на инициативен комитет от журналисти по повод 120 години Организирано журналистическо движение в България.

Проектът е на стойност 13 000 лева и е част от програмата на Министерството на отбраната, посветена на 100 години от Първата световна война. Държавната субсидия е 5 000 лева. С такава сума ще участва и Община Пазарджик. Останалите средства ще се съберат от Инициативния комитет. Паметникът на журналистите, дали живота си по време на военните си кореспонденции в периода 1876-1945 година, ще бъде открит на 1-ви ноември. Композицията ще бъде изработена от скулптора Леон Папачев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44