Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Добрич наложи „задържане под стража“ на заподозрения за отвличането на 18-годишно момиче

Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Добрич определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Мирослав Дяков, за когото се предполага, че е похитителят на 18-годишното момиче, открито в неадекватно състояние в апартамент в Добрич. Обвиняемият до този момент има 6 присъди за грабежи, разпространение и държане на наркотици. Състоянието на момичето е тежко, но няма опасност за живота ѝ.

На 13 юли Виктория Георгиева е била обявена за местно издирване, а седмица по-късно и за общонационално, заяви след съдебното заседание началникът на Първо районно управление в Добрич Добромир Пеев:

"Ръководството на нашата дирекция, имайки предвид миналото на Мирослав Дяков, дадоха указания по какъв начин да пристъпим към задържане и установяване на лицето и намерихме Виктория Георгиева".

Срещу Мирослав Дяков (32 г.) ще бъдат повдигнати обвинения за притежание на наркотици и за противозаконно лишаване от свобода, извършено по особено мъчителен начин.

По думите на окръжния прокурор на Добрич Пламен Николов момичето е намерено в крайно критично състояние: "По мнението на дежурния лекар тя е била с количество кръв в организма на ръба на оцеляването и на оживяването. Тя е загубила около два литра кръв".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44