Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Пазарджик е разпоредил премахването на 300 незаконни къщи в ромския квартал в града

Тодор Попов
Снимка: БГНЕС

Кметът на Пазарджик Тодор Попов е разпоредил да бъдат премахнати на 300 незаконно построени къщи в ромския квартал в града. Проверката на домовете е била извършена по нареждане на прокуратурата.

Това е началото на една дълга процедура", каза Ива Забурдова, началник на кабинета на кмета. Тя допълни, че проверката на незаконните постройки е извършена по разпореждане на Прокуратурата. Оттам очакваме официална информация по-късно. Новината, че ще се премахват незаконни постройки в квартал "Изток" създава напрежение в махалата. Някои от собствениците на къщите вече са получили заповеди за доброволно премахване. В източната част на махалата, популярна като "Токайто", къщите са една до друга ,няма улици, няма канализация, няма и възможност да се реагира при пожар или друго бедствие.

Собствениците на незаконните постройки ще имат срок от един месец да реагират.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44