Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НФСБ чакат ЕК да каже дали Законът за горивата съответства на правилата

Християн Митев
Снимка: БГНЕС

Депутатите от Националния фронт за спасение на България ще изчакат Европейската комисия да се произнесе дали Законът за горивата, който бе обнародван днес в Държавен вестник, съответства на европейските правила и ще предприемат мерки, ако становището на Брюксел е отрицателно, коментира пред "Хоризонт" заместник-председателят на правната комисия в парламент Християн Митев.

„Тогава вече ще имаме основание съответно да предприемем законодателни мерки, ако е необходимо“.

НФСБ бе единствената формация, която се противопостави на Закона за горивата. Мнозинството в Народното събрание го прие с аргумента, че така ще намали сивия сектор в бранша. Дребните търговци обаче предупредиха, че новите правила ще ги доведат до фалит.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44