Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен продължават проверките за причините за смъртта на 39-годишна родилка

| обновено на 31.07.18 в 07:42

В Плевен продължават проверките за причините за смъртта на 39-годишна жена, починала при раждане в Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Георги Странски". Прокуратурата образува досъдебно производство.

Сигнал в прокуратурата подал съпругът на починалата жена, заяви окръжният прокурор Ваня Савова:

"Към настоящия момент не може да се каже има ли виновно поведение или не."

Говорителят на Многопрофилната болница за активно лечение Момчил Цветков уточни, че е назначена проверка:

"До момента не е подадена жалба от тях до ръководството на болницата, но тя веднага е разпоредила проверка. Направена е аутопсия, от която се чакат резултатите. Трябва технологично време и вече специалистите ще кажат какво се е случило, тъй като не може да обяснят лекарите какво е станало. Борили са се за живота до последно реаниматорите. Най-добрите са били, но не са могли да овладеят положението. Изчакваме резултатите от аутопсията, тъй като патоанатомите са тези компетентни лица, които могат да кажат какво, всъщност, е станало. Иначе, отделно вече си има проверка и изчакваме в момента. Бебето е в тежко състояние, като първия ден е било в много тежко състояние, докато днес вече е с по-добри медицински показатели. То е настанено в болницата и лекарите правят всичко възможно за живота му".

Жената почина след планирано секцио. Маргарита е трябвало да роди първото си дете – момченце, на 26 юли във Втора база на Университетската болница. Ден преди плановото секцио медицинските прегледи показали, че е напълно здрава. Въпреки това, малко след началото на операцията, лекарите съобщили, че се борят за живота на жената, а бебето ѝ било в кома заради задушаване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44