Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Палатков лагер откриха в Търговище национално представени организации на хора с увреждания

Безсрочен палатков лагер откриха в Търговище национално представените организации, съобщи Атанаска Стоянова от Асоциацията на родители на деца с епилепсия, и добави:

"Ние искаме закон за хората с увреждания, закон за социалните услуги, закон за социална и солидарни икономика".

Бяла Колева е председател на Съюза на слепите в Търговище, която също участва в протеста, заяви:

"Имаме доста хора, които са на легло, и те имат нужда от социална помощ. Не е, както се казва, по проект за два часа, защото това е непрактично".

И още един участник в протеста - Лерзан Махмудова:

"Аз разчитам на това правителство малко да се опомни, да се съвземе и да се направи необходимото за тия хора. Аз съм в групата на незрящите, но става дума за всички инвалиди по страната. Прави се, не може да се отрече, че не се прави, но всичко това е толкова минимално, че не може да бъде. В Европейския съюз сме, нека да вземаме пример от европейските страни."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44