Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Част от общинската и областната пътна схема на Генерал Тошево спира да функционира от днес

Снимка: Община Генерал Тошево

Част от общинската и областната пътна схема на Генерал Тошево спира да функционира от днес. Причината е в изтеклия договор за превоз на пътници между Общината и "Товарни превози - Генерал Тошево".

След изтичането на договора на общината с фирмата, обслужваща по-голямата част от общинската и областната пътна схема, Община Генерал Тошево е провела процедура по Закона за обществените поръчки, но нито една фирма не се е явила. При тази ситуация общинското ръководство е изискало „спешна мярка“ от страна на Областната управа да ѝ бъде разрешено да осъществи пряко възлагане на обществената услуга. До вчера, когато беше крайният срок, не е постъпило съгласие от превозвачите в общинската администрация. Вследствие общината, която се простира на площ от близо 1000 квадратни километра, остава без обществен транспорт за по-голямата част от линиите си.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44