Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

40% от лекарите в област Добрич са на възраст между 55 и 64 години

40 процента от лекарите в област Добрич са на възраст между 55 и 64 години. Областта е на едно от последните места в страната по обезпеченост с болнични легла, сочат данните на Териториалното статистическо бюро.

При среден показател за страната по отношение на осигуреност на болнични легла на населението от 748 пункта област Добрич е едва с 409, като след нея са единствено областите Ямбол, Видин и Перник. В областта функционират 6 заведения за болнична помощ и 36 за доболнична. Отново в дъното на класацията е област Добрич и по осигуреност на населението с лекари. Младите практикуващи лекари са едва 3 процента, докато 40 на сто са лекарите в предпенсионна възраст.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44