Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В храма "Света Петка" ще бъде отслужена литургия по повод пристигането на украинската чудотворна икона

Снимка: БГНЕС

Днес белоградчишкият епископ Поликарп ще отслужи Тържествена литургия в храма по случай пристигането в столицата украинската чудотворна икона на Света Богородица Скоропослушница, която беше посрещната в старинния столичен храм "Света Петка".

Иконата се нарича Скоропослушна, защото бързо чува молитвите на вярващите. Чудотворният образ е бил изписан в Света гора през 1893 г, а в началото на миналия век иконата е дарена на църквата "Свети Александър Невски" в украинския град Ананиев.

Светинята, която за първи път идва в София, ще остане за поклонение в старинния храм до Голяма Богородица, след което ще отпътува обратно за Украйна.

Иконата беше посрещната от десетки миряни та с надежда за изцеление и намиране на утеха. Какво споделиха някои от тях – можете да чуете в репортажа на Еленица Маринова в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44