Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синодът: Решението на Конституционния съд против Истанбулската конвенция е справедливо

Светият синод на Българската православна църква приветства решението на Конституционния съд, с което Истанбулската конвенция беше обявена за противоречаща на основния закон в държавата.

В изявление на Синода решението се определя като „справедливо“ и се отбелязва, че до него се е стигнало „благодарение на усилията, съвестта и мъдростта на много хора, водени от нравствените устои на обществото, стремежа за съхраняване на държавността и защита на бъдещето на България - нашите деца“.

Митрополитите се обявиха против документа още преди месеци. Тогава Светият синод призова в храмовете да се чете молитва против приемането на конвенцията от Народното събрание.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44