Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турски съд осъди на доживотен затвор девет души, обвинени за атентат в Анкара

Автор:

Турски съд осъди на доживотен затвор девет души, обвинени за двойния атентат пред централната гара в Анкара през октомври 2015 г., при който загинаха над 100 души, предадоха световните агенции и турските медии.

Деветимата бяха признати за виновни по редица обвинения, сред които за "нарушаване на конституционния ред" и "за умишлено убийство на над 100 души", информира НТВ.

В обвинителния акт се казва, че всички заподозрени са свързани с групировката "Ислямска държава". Смята се, че те са координирали със сирийски граждани за реализирането на нападенията. Десетима от 36-имата обвиняеми по делото за двойния атентат в Анкара са в ареста.

Нападението  през октомври 2015 г. беше извършено 20 дни преди оспорваните общи избори в Турция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44