Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевен иска подкрепа от държавата за ремонт на спортните зали „Спартак” и „Балканстрой”

Георг Спартански
Снимка: БГНЕС

Плевен очаква финансова подкрепа от държавата за два спортни обекта. Приоритетните ремонтни дейности, които трябва да бъдат извършени в спортните зали „Спартак” и „Балканстрой”, възлизат на близо 900 000 лв, съобщи кореспондентът на БНР :

"Общината не може да отдели тези средства, затова при срещата с министъра на транспорта Красен Кралев наскоро по повод лошото състояние на базата в Плевен се разбрахме да бъдат изготвени предварителни разчети за дейностите. Те са изпратени вече в министерството", каза кметът Гьорг Спартански:

"Направили сме сметки за най нужните неща. За зала "Балканстрой" -  малко повече от  200 000 лева. Пълната стойност на трите направления за ремонта на комплекса "Спартак" е  близо 700 000 лева. За нас те са три направления. Първото е най-приоритетно. То е за около 290 000 лева - тази зала да бъде отоплена, климатизирана и вентилирана, за да може целогодишно, независимо какви са условията навън, там да се провеждат многобройните турнири и състезания“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44