Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 души загинаха при катастрофа със самолет от времето на Втората световна война

Самолет "Юнкер" от времето на Втората световна война се разби в Швейцария
Снимка: ЕПА/БГНЕС

20 души загинаха след като самолет от времето на Втората световна война се разби в планините на Швейцария, потвърдиха от швейцарската полиция. Сред жертвите, освен швейцарци, има и тричленно семейство от Австрия. 

Причините за случилото се за момента не са ясни. От силите на реда обаче изключват да става дума за сблъсък с друг самолет  или някакъв обект, както и за експлозия във въздуха.

Самолетът "Юнкер" е произведен в Германия през 1939 година и принадлежи на компанията "Ю-Еър", която е свързана с швейцарските военновъздушни сили. Машината може да превозва до 17 пътници и трима души екипаж, а според германския вестник "Блик" капацитетът й е бил запълнен.

Полетът е започнал в Тичино, в южната част на страната и е трябвало да завърши на летище "Дюбендорф" край Цюрих. Според свидетел, цитиран от местен вестник, самолетът се превъртял на 180 градуса и паднал "като камък". 

Авиокомпания "Ю-Еър" притежава общо четири самолета "Юнкер", които могат да се наемат. Пилотите работят на доброволни начала, но всички са бивши военни или професионални летци. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44