Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов случай на агресия срещу лекар

Снимка: pixabay.com

Стана известен нов случай на насилие над лекар в Многопрофилната болница в Добрич. От здравното заведение съобщиха, че дежурният лекар в детското отделение е станал обект на агресия. Нанесени са и материални щети в отделението.

На 5 август по време на нощното си дежурство д-р Москова приема дете с хронично заболяване. Бащата на детето във видимо нетрезво състояние напада медицинското лице. Намесата на млад мъж по време на инцидента предотвратява по-тежки последици, информират от здравното заведение. Подаден е сигнал до дежурния в полицията и нападателят е задържан.

Това е поредният случай на агресия от страна на пациент към лекар. Заради отпуски на личните лекари, драстично са се увеличили пациентите в Спешното отделение, допълват от болницата, като само за денонощие те са около 100.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44