Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 66 на сто от македонците ще излязат да гласуват на референдума за договора с Гърция на 30 септември, като 41,5 процента от тях ще го подкрепят, а 35,1 процента ще реагират отрицателно.Това показва социологическо проучване, цитирано от Вечер и други издания. Данните още сочат, че 19,8 на сто вече са решили да бойкотират допитването, а 11,9 процента все още не са решили дали и как ще гласуват.

Доналд Тръмп се сблъска с европейските страни, решени да запазят споразумението с Иран, пише Таймс след вчерашното възстановяване на американските санкции срещу Техеран и изказването на Тръмп, че страната му няма да прави бизнес с тези, които правят бизнес с ислямската република. Иран спазва уговореното, което оправдава трудната и търпелива работа по сделката, пише Гардиън в редакционна статия. Споразумението обаче не получи шанс да узрее, заради неприязънта на Тръмп към всичко постигнато от предишния американски президент. Икономическите санкции не са проработили с Куба, Северна Корея и Русия, няма да проработят и с Иран, пише Ню Йорк Тайс. Според коментара в него, такива мерки единствено консолидират народната подкрепа за авторитарни лидери.

Възможно ли е Илън Мъск да изтегли компанията си "Тесла" от фондовата борса, се пита в заглавие технологичното издание Уайърд относно заявеното от Мъск намерение. Резките промени в цените на акциите са огромно  разсейване за всеки, работещ в "Тесла", а тримесечното планиране приоритизира краткосрочни пред дългосрочни цели, цитира изданието аргументите на бизнесмена и изтъква, че подобен ход от страна на Мъск няма да е лесен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44