Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С над 23 млн. лева са подпомогнати фирми в Плевен по програма за иновации

Снимка: БГНЕС

Дейността на 26 фирми в Плевенска област е била подпомогната по оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“.  Общата стойност е над 23 милиона лева.

Още 5 фирми са в процес на изпълнение на проекта за иновации с европейско подпомагане, което означава, че 20% от всички проекти по процедурата "Подкрепа за вндряване на иновации в предприятията" от Оперативна програма "Иновации и конкуретноспособност" се изпълняват в област Плевен.

Прекият ефект върху работещите в някои от фирмите е част от ръчната работа, по-малко физически труд, по-малко операции. При други новото оборудване гарантира по-добро качество на крайния продукт, по-малко брак и засилен контрол на входа и на изхода на производствения процес

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44