Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътят Добрич – Варна все още не е заложен като четирилентов скоростен път в проектите на АПИ

Снимка: БГНЕС

Пътят Добрич – Варна все още не е заложен като четирилентов скоростен път в проектите на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Това стана ясно днес при символичното откриване на ремонтираните 15 километра от пътната отсечка, свързваща двата областни центъра. 

Въпреки по-голямата натовареност на пътя Добрич – Варна от трафика дори на магистрала "Хемус", предвиденото му преустройство в четирилентов скоростен път според общите устройствени планове на общините Добрич и Добричка, засега не се предвижда, заяви председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов:

"Когато може да се осигури финансиране за това нещо, то ще бъде направено. На този етап към Агенцията не стои въпросът този път да е четирилентов път". 

Пътят Добрич – Варна е най-кратката връзка между Румъния, пристанището във Варна и курортите по Черноморието, натовареността му е от около 7600 автомобила в денонощие.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44