Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столична община отпуска 1 млн. лв. за ремонт на бул. "Константин Величков"

| обновено на 09.08.18 в 15:13
Снимка: Георги Корнейков, БНР

Столичният булевард "Константин Величков" ще бъде ремонтиран в отсечката от бул. "Възкресение" до бул. "Сливница", за което общината отпуска 1 милион лева, съобщи столичният заместник-кмет по транспорта Евгени Крусев. Ще се ограничи навлизането на автомобили върху трамвайните релси, което ще доведе до по-бързо движение на градския транспорт.

"Идеята е хората да могат по-безопасно да слизат от трамвайните мотриси и автобусите, без да трябва да преминават между автомобилите. Да има перон и да се пресича на светофарно регулирани кръстовища".

В събота и неделя ще се извърши ремонт на кръстовището в района на СУ "Свети Климент Охридски". В неделя започва ремонт на булевард "България", но ще се възстанови движението на трамвай номер 7. 
В понеделник започва ремонт на булевард "Арсеналски", движението ще бъде ограничено в едната посока.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44