Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трите деца, които изчезнаха в морето край Дуранкулак, са се удавили

| обновено на 12.08.18 в 17:41
Снимка: Радио Варна, Г. Гаврилова

Трите деца, които изчезнаха в морето край Дуранкулак вчера, са се удавили, потвърдиха местните власти. Телата им бяха открити днес южно от неохраняемия плаж. 

Две от децата  са от село Спасово, а третото дете е от село Сираково, община Шабла, информира кметът на Дуранкулак Веселин Йорданов. Те са на възраст между 12 и 15 години. В издирването им от вчера взеха участие екипи на граничната полиция и районното управление на МВР в Шабла. 

Децата са били на неохраняемата част от плажа на Дуранкулак. В бурното море навлизат четири, но само едното успява да излезе на брега, за да повика помощ. Утре се очаква да излязат резултатите от експертизата на съдебната медицина и труповете на загиналите деца да бъдат идентифицирани.

И днес продължава силният североизточен вятър, който предизвика опасни вълнения в морето, предупреждават специалистите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44