Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва антиспин кампания в Пазарджик

Снимка: БГНЕС

Регионалната здравна инспекция в Пазарджик започва от днес антиспин кампания, която е част от започващата днес едномесечна национална кампания. 

В рамките на един месец от днес плажуващите на басейните в областта ще получават здравно-информативни материали, чрез които ще се разясняват начините за предпазване от ХИВ и сексуално-предавани инфекции. На място ще има и здравни инспектори, които ще отговарят на въпроси, в случай че има желание от почиващите.

Особено внимание ще се обърне на градовете Велинград и Стрелча, където има най-много туристи. В същото време в лабораторията на здравната инспекция в Пазарджик всеки ден от 8.30 до 16.00 часа ще се провеждат безплатни анонимни изследвания и консултации.

Кампанията ще приключи на 15 септември. 

В Парка на младежта в Русе всеки ще може да си направи минутен тест за носителство на ХИВ. Планирани са дискусии сред уязвими групи от хора.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44