Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предсрочно освобождават бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев

Иван Евстатиев, бивш кмет на Стрелча
Снимка: БГНЕС

Пазарджишкият окръжен съд реши, че бившият кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев трябва да бъде освободен от затвора предсрочно.

Преди три години Евстатиев получи четиригодишна присъда за сексуално посегателство над непълнолетно момиче от Стрелча.

С постановлението на съда остатъкът от година и два месеца се заменя с пробационна мярка.

Иван Евстатиев ще трябва да се среща един път месечно с пробационен служител.

Бившият кмет на Стрелча първоначално получи шестгодишна присъда за насилие срещу 16-годишна ученичка, но в последствие присъдата бе намалена на четири години затвор. Преди това Иван Евстатиев прекара почти две години в ареста, а действията му предизвикаха поредица от протести в Стрелча. Днешното постановление за предсрочно условно освобождаване, подлежи на обжалване в седемдневен срок.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44