Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца извоюваха ремонт на спортна площадка след среща при кмета на Перник

Снимка: Радио ВИДИН

Спортна площадка в Перник ще бъде ремонтирана в резултат на посещение на деца в кабинета на кмета.

Миналата година група деца от квартал "Проучване" се срещнаха с кмета Вяра Церовска и поискаха разрушеното им игрище да бъде реконструирано. Това лято на площадката започна цялостен ремонт. Игрището ще бъде комбинирано за футбол, баскетбол и волейбол. Ще бъдат поставени пейки, ще има и осветление.

Обновява се и игрището на територията на парк "Митко Соколов" в квартал "Драгановец". То е с размери 35 на 55 метра и е за футбол.

Двата обекта са на стойност 320 хиляди лева и се изграждат със собствени приходи на общината. Те ще станат готови до два месеца.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44