Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова вълна от телефонни измами

Снимка: БГНЕС

За нова вълна от телефонни измами предупреждават от Пазарджишката полиция.

За последното денонощие десетки жители от Велинград и Панагюрище са получили обаждания на стационарните си телефони. Към класическата схема на мнимия полицай, който е по следите на  телефонни измамници, има и нов момент. Потенциалните жертви били приканвани да звъннат на тел 09 112. Мнимият полицай не прекъсвал телефонната връзка и по този начин хората, които трябвало да се уверят, че наистина разговарят с полицията, отново се свързвали с измамниците. 

От полицията призовават, да не предоставят по никакъв повод пари и ценни вещи на непознати, дори и те да се представят за полицаи. 

В случай че някой иска това от тях, е необходимо да се обадят на свои близки или на кварталния полицай в съответния участък. Предупреждението важи най-вече за възрастните хора, които са и най-честите жертви на телефонните измами.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44