Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Многопрофилната болница в Добрич остава без скенер

ПЕТ-скенер
Снимка: http://www.alzimaging.com

Многопрофилната болница в Добрич остава без скенер. Повредата на скъпата апаратура поставя 2/3 от отделенията пред сериозно изпитание, съобщават от здравното заведение. За проблема са информирани всички ангажирани институции. 

Повредата в скенера затруднява изключително много работата на голяма част от отделенията в болницата, заяви директорът и д-р Светозар Байчев:

"Компютърната томография се прави близо 2/3 от отделенията, диагностицират се тумори, спешни състояние и едно от изискванията, за да се сключи договор със Здравната каса".

Пациентите, които се нуждаят от това изследване, се транспортират до общинската болница в Балчик. За ремонта на скенера са необходими между 250 хил. и 300 хил. лева. Проблемът, по думите на д-р Байчев е, че необходимата резервна част не е налична:

"По-скоро въпрос на бързо договаряне и производство, но всичко е за сметка на лечебното заведение".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44