Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се драстично поскъпване на такса смет в Пазарджик през 2019 г.

Общината в Пазарджик

Драстично поскъпване на такса смет в Пазарджик се очаква през следващата година. Предложението е на кмета Тодор Попов и то ще бъде публично обсъдено на 11-ти септември.

В предложението, което е  внесено в Общинския съвет, се предвижда за жилищни и вилни имоти на граждани увеличението да е от 3 на 3,7 промила върху данъчната оценка в рамките на Пазарджик.  За останалите населени места, увеличението е двойно - от 3 на 6 на хиляда. За незастроени имоти на граждани, скокът на такса смет е от 1 на 2,3 промила, а за терените извън града - от  1 на 3,8.

Леко облекчение получава бизнеса в Пазарджик.  За жилищните имоти на предприятия в рамките на града и около него, такса смет се намалява от 4 на 3,7 промила. За фирмените обекти в другите населени места обаче се иска увеличение от 4 на 6 промила.  Поскъпването на услугата се налага, заради увеличените разходи след разкриването на новото регионално депо за битови отпадъци. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44