Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков: Извънредното заседание днес няма да доведе до никакъв резултат

Снимка: БГНЕС

Днешното извънредно заседание на парламента ще бъде безрезултатно,тъй като не е направен анализ и оценка на икономическите негативи от спирането на работата на Агенцията по вписванията и на фалита на застрахователната компания "Олимпик". Това коментира лидерът на АБВ Румен Петков и припомни, че Консултативният съвет по финансова стабилност, в който влизат министърът на финансите и управителят на БНБ, не е провел заседание, след като още на 10-и май т.г. Комисията по финансов надзор официално е предупредила, че спира дейността на дружество "Олимпик" в България.

"И тук има изрична 14-а алинея: "За улесняване на международното сътрудничество, във връзка с финансовата стабилност, членовете на Съвета могат да сключват споразумения за сътрудничество с институции, осъществяващи задачи в тази област, държави-членки на Европейския съюз. Какво е направил този Съвет във взаимоотношенията ни с Кипър от 10-и май досега, за да бъде изчистен въпросът?", попита лидерът на АБВ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44