Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стабилизирано е състоянието на лекарката, която на 20 юли падна от 7-мия етаж на жилищен блок в София

Снимка: архив

До момента са й направени 12 операции, каза директорът на болница "Пирогов" д-р Асен Балтов.

Отбелязвасе трайна тенденция за стабилизирането на състоянието и възстановяване на жизнените функции на пациентката, каза Стоян Миланов, началник на Централна реанимация:

"Повечето от проблемите и усложненията, които възникнаха след този тежък травматичен инцидент са преодолени. Разбира се, имаме да извървим още нелек път по възстановяване, но мога да кажа, че в момента тя е по-скоро с нужди от интензивни грижи, отколкото същинско интензивно лечение, което миналата седмица отнехме като поддръжка. При нея сме приложили няколко по-сериозни анестезиологични техники. За момента е получила около 12 литра кръв и над 3500 мл. прясно замразена плазма, над 1000 мл. тромбоцитен концентрат."

Състоянието на д-р Ирена Иванова още е рисковано. В близките месеци й предстоят други операции.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44