Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва оглед на мястото край Шумен, където падна малък частен самолет

Снимка: БГНЕС

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен, започва оглед на мястото край града, където в сряда вечер падна малък частен самолет. В кабината са били баща и син, пилотирал е бащата. На терена ще бъдат и експерти от Министерството на транспорта.

Пилотът е излетял от Балчик и е трябвало да кацне на летището край Шумен.

"Правоспособен е, човек с голям професионален опит", коментира Христо Христов, директор на звеното за разследване на произшествия към Министерството на транспорта:

"Заходил е веднъж, не е успял да кацне. Причините не може още да установим. При втория заход самолетът се е сринал и е закачил едно дърво и оттам вече се сблъсква със земята. Имаме среща с колегите от досъдебното производство, за да направим паралелно разследване".

И двамата пострадали остават в Интензивното отделение на Шуменската болница, каза д-р Димитър Костов - управител на лечебното заведение:

"Синът е в сравнително по-добро общо състояние, със счупена бедрена кост и счупена раменна кост. В момента е контактен, в съзнание, адекватен, докато състоянието на бащата е тежко, да не кажем критично. В момента има изкуствена белодробна вентилация и хемодинамиката му се поддържа медикаментозно".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44