Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 12 000 гости очакват организаторите на Събора на приятелите на Русия

Снимка: Венелина Попова

Над 12 000 гости се очакват край казанлъшкия язовир "Копринка“ на 15-ия събор на приятелите на Русия, обявиха организаторите от движение "Русофили". Тази година събитието ще се проведе на 8 септември и ще бъде посветено на 140 години от края на Руско-турската освободителна война. По традиция, на събора среща ще си дадат и поколения българи, работили в страните от бившия Съветски съюз. Тази година е поканен и президентът Румен Радев. Очаква се да присъства и социалният министър на Република Коми, разказа Ирина Минева - областен председател на национално движение "Русофили" в Стара Загора:

"Може би тя идва както в знак на уважение, така може би и защото има още някакви въпроси, които имаха работещите преди години в Коми с пенсионната реформа, с признаването на стажа, така че може би има малко въпроси за доизясняване".

Тазгодишният събор ще бъде посветен на 140-та годишнина от края на Руско-турската освободителна война и ще премине под надслов "Европа е по-силна с Русия".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44