Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Пирдоп стартира програма за обновяване на спирките

Варна
Снимка: Ваня Славова

Община Пирдоп започна програма за обновяване и освежаване на спирките на градския транспорт и детските площадки в града с прякото участие на гражданите. В инициативата, която ще продължи до края на годината, могат да се включат всички желаещи.

"Общината и жителите на Пирдоп работят в партньорство, а крайната цел е подобряване на външния вид на най-посещаваните публични места в града. Общината осигурява материалите, а гражданите участват с безвъзмезден труд - обясни зам.- кметът Вера Бойчева:

 "Обновяване на дървените части, които са вече компрометирани. Това не струва много пари. Струва свободното време на хората и малко боя".

В резултат детска площадка и една от градските автобусни спирки вече греят в свежи цветове, изрисувани с любими детски анимационни герои, които радват очите на минувачите:

"Мисля, че е далеч по-добре от това, което беше. Като обстановка беше трагично, плакати, некролози . Гледката не беше много приятна, така че сега и за нас и за децата е по-добре."

В инициативата може да се включи всеки желаещ да помогне. Тя ще продължи докато бъдат обновени всички спирки и детски площадки в града. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44