Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В манастира "Седемте престола" ще се отслужи панихида в памет на жертвите от автобусната катастрофа

Манастир Седемте престола
Снимка: svetimesta.com

В манастира "Седемте престола", който са посетили преди трагедията пътувалите с автобуса, преди обед ще отслужат панихида в памет на жертвите от катастрофата.

"С голяма тъга в Господа разбрахме, че от този свят си отидоха 16 души. Поднасяме нашите най-искрени и всесърдечни съболезнования на техните близки и молим Всеподателя Бог да ги прости и всели във вселенията на праведните", казват от манастирското братство.

Заупокойна молитва за загиналите и молебен за изцелението на пострадалите от катастрофата ще има в църквата "Св. Безсребърници Козма и Дамян“ в Световрачане, откъдето са повечето от загиналите.

Енорийският свещеник отец Атанасий заяви:

"Бог да ги прости. Мисля за тези в реанимациите. Господ Бог да пощади техния живот и да ги съхрани".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44