Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От "Трейс груп холд" отрекоха причината за тежката катастрофа край Своге да е състоянието на пътя

Следователи от Национална следствена служба са извършили проверка в централния офис на холдинга във връзка с изнесени данни за състоянието на пътя Елисейна-Своге

| обновено на 27.08.18 в 17:44
Снимка: БГНЕС

Изпълнителят на рехабилитацията на пътния участък в Искърското дефиле, където стана тежката катастрофа, е една от фирмите на "Трейс груп холд". От холдинга отрекоха причината за тежкия инцидент да е състоянието на пътя.

Председателят на Надзорния съвет на холдинга проф. Николай Михайлов каза:

"Обектът е работен в периода 2013-2014 година, а през 2016 година е приет с акт 16, въпреки че вече е експлоатиран от няколко години", обясни Николай Михайлов. В тези последни години участъкът не е поддържан от "Трейс“.

Михайлов добави, че проектът за изпълнение е одобрен въз основа на заданието. Цялата техническа спецификация е одобрена от пътната агенция, включително типа на използвания асфалт и цената му. Обектът е втори клас и не е предвиден да носи максимално натоварване, уточни още представителят на изпълнителя.

От "Трейс Груп Холд" съобщават, че следователи от Национална следствена служба са извършили проверка в централния офис на холдинга във връзка с изнесените вчера данни от главния прокурор по разследването на състоянието на пътя Елисейна-Своге. Представители на холдинга са оказали пълно съдействие на следователите за набавяне на цялата необходима документация по  проектирането, възлагането, изпълнението и приемането на обекта, се посочва в съобщението до медиите. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44