Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Халил Летифов: Темата за превенцията на пътнотранспортните произшествия често се неглижира

Продължава разследването на автобусната катастрофа край Своге

| обновено на 28.08.18 в 08:53
Халил Летифов
Снимка: БГНЕС

Темата за превенцията на пътнотранспортните произшествия често се неглижира, а институциите си прехвърлят една на друга вината за тях, заяви пред БНР Халил Летифов, председател на транспортната комисия в парламента, по повод тежката автобусна катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души.

„Смятам, че институциите, които са властимащи, носят основното задължение да задават темата. В крайна сметка има органи, които трябва да са си свършили работата. Има Закон за движение по пътищата. Той е достатъчно рестриктивен, дава база да се извършва и контрол, а и по един или друг начин да предпазим самите шофьори, пешеходците, всички участници в движението“, каза Летифов в предаването „Преди всички“ на „Хоризонт“.

Той допълни, че темата за предприемането на мерки срещу войната по пътищата ще бъде поставена както в пленарната зала, така и в транспортната комисия в парламента.

Междувременно продължава разследването на автобусната катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души и 21 бяха ранени.

Разследващи иззеха документи от холдинга, ремонтирал пътния участък, където стана инцидентът. Проверява се дали некачествена реконструкция може да е станала предпоставка за тежката катастрофа.

Цялото интервю с Халил Летифов можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44