Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВВС с нови самолети най-рано след три години

4
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов говори пред журналисти на полигона „Шабла“.
Снимка: Министерство на отбраната

Нови самолети за нуждите на Военновъздушните сили на България ще има най-рано след три години. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който присъства на учебните полети за изпълнение на експериментални и бойни стрелби на зенитния полигон „Шабла“.

Млади летци днес за първи път извършиха отстрели с три самолета, заяви командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков: 

"Млади пилоти поради различни причини, ресурси и ограничения от няколко години не са придобивали такъв нов вид подготовка“.

Въпреки финансовите лишения, в които се намира армията ни от 25 години, военновъздушните ни сили правят дори невъзможното, за да обучат летателния състав, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

"Да разчитаме само, че с 8-9 нови самолета ще решим проблемите с авиацията и ще осигурим летателните часове на личния състав - това е несериозно“, каза той.

Целта е да се достигне до минимума от 120 летателни часа, според изискванията на НАТО, допълни министър Каракачанов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44