Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограниченията за търговия с животни и животински продукти продължават до 23 декември

Снимка: БГНЕС

До 23 декември ще продължат ограниченията за търговия с животни и животински продукти, наложени в седем общини в България, заради откритите огнища на чума по дребните преживни животни, заяви днес в Добрич зам.-министърът на земеделието Янко Иванов.

“Ограниченията, предприети във връзка с риска от разпространение на чумата по дребните преживни животни, ще се вдигат поетапно, ако всички изследвания в 3, 10 и 20 километрова зона около огнищата са отрицателни“, каза той.

"Мерките обикновено се вдигат 21 дни, след като е унищожено и последното заразено животно и на територията е извършена задължителната дезинфекция", обясни зам.-министърът . 

Оградата по сухопътната ни граница с Румъния за недопускане на африканската чума по свинете вече е готова. Има само един участък, на който трябва да се сложи допълнително тази намотка, на която казват тип "бруно", каза още Янко Иванов.  

Засега няма данни за заразени животни с африканска чума в България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44