Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Годишната световна среща на българските медии ще се проведе от 24 до 28 октомври в Скопие

Генералният директор на БТА Максим Минчев
Снимка: БТА

Годишната световна среща на българските медии ще се проведе под мотото "Медии и памет". Домакин на 14-ата такава среща - от 24 до 28 октомври, ще е македонската столица Скопие. Пропагандата срещу журналистиката и различните лица на патриотизма са сред темите, които ще бъдат обсъждани.

Организаторът на форума - генералният директор на БТА Максим Минчев, заяви:

"Поддържаме живо съзнанието на тези хора и да не забравяме, че по някакъв начин даваме своя принос в това, че всеки ден тези 2 или 3 милиона българи, сънародници наши зад граница, имат възможността да четат, да слушат, да гледат, да пишат неща, свързани с нашия роден език, с България, която за мене е най-важното. Продължава да е динамична и богата българската медийна палитра извън България. Само в Съединените щати, в Чикаго имаме 4 вестника, които продължават да излизат." 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44