Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов протест край фаталния път в Своге

Снимка: БГНЕС

И тази вечер жители на Своге се събраха на протест на пътя, където в събота вечерта стана тежката катастрофа.

Те настояват за спешен ремонт на участъка и наказания за виновните, причинили смъртта на 17 души.

Цялата истина за катастрофата, ревизия на проекта за ремонт на пътя, както и нов ремонт на проблемните участъци от него, който да го обезопаси, наказание за виновните - това са основните искания на хората тук.

Днешният протест не е на самия път, а долу на площадката край реката, където падна автобусът.

Отново се събраха много хора - може би повече от 100 души са тук. Дойдоха с цветя, запазиха минута мълчание в памет на жертвите, но хората не скриха, че са разочаровани от това, че никой от държавните мъже не ги е потърсил и не е отишъл при тях, за да ги чуе. Затова се заканват, че всеки ден до 7-ми септември включително, ще бъдат на мястото на катастрофата, на пътя, в опит да привлекат вниманието към проблема си, а ако властите не вземат мерки, се заканват да преместят протеста си в София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44