Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Обществената реакция след смъртоносната автобусна катастрофа край Своге и разпитите в Националното следствие по случая заемат централно място във вестниците.

"Протестите срещу управляващите заради лошите пътища се разрастват" – пише вестник СЕГА. "Край Своге блокадата продължава всяка вечер, ще бъде затворено и шосето за Боровец, където ще се съберат недоволни от поддръжката на пътя към планинския курорт, напрежението не спада и заради смъртоносния участък Русе – Бяла", четем в изданието.

"Двама бивши шефове на Пътната агенция ще бъдат обвинени за състоянието на пътя край Своге", пише 24 ЧАСА. Вестникът публикува информацията, че 5 хиляди професионални шофьори не достигат в България. Средната възраст на водачите е 53 години, а младите нямат интерес заради скъпата и продължителна подготовка.

Експерти на ТРУД обобщават, че комбинацията от скорост, дъжд и мантинела е довела до фаталния случай с автобус край Своге.

Вестник ЗЕМЯ обобщава – "Народът писа "Среден 3" на властта". Това е оценката на българите за пътищата у нас, поставена седмици преди трагедията.

ТЕЛЕГРАФ съобщава: "Уволниха шефа на синоптиците". Проф. Христомир Брънзов обясни пред БНР, че решението на БАН е свързано с протестите на метеоролозите, които искат да излязат от Академията, за да получават нормално финансиране. Просветният министър Вълчев коментира, че това решение е неразумно и повече уронва престижа на БАН от протестите, затова министерството ще приеме института под свое ръководство.

За СТАНДАРТ акцентът е: "По-ниски такси за преводи в евро". Евродепутатът Ева Майдел, която е докладчик за този регламент, обещава от догодина таксите да се намалят драстично.

МОНИТОР предупреждава, че "онлайн ясновидци дерат с 90 лв. кандидат-милионери". Мошениците продавали амулети по интернет с обещания за увеличение на заплатата и успех в бизнеса.

"Само БСП защити болницата в Нова Загора", акцентира ДУМА. Мнозинството от ГЕРБ в местния Общински съвет е решило болницата да бъде приватизирана, а социалистите настояват за обновяване на лечебното заведение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44