Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов обявява в понеделник дали НФСБ ще излезе от властта

Депутатите от партията ще гласуват "против" оставките на министрите Московски, Нанков и Радев

| обновено на 03.09.18 в 02:00
Снимка: БГНЕС

В 12 часа днес ще стане ясно дали Националният фронт за спасение на България ще остане или ще излезе от правителството, обяви вицепремиерът Валери Симеонов.

Формацията ще гласува в парламента против оставките на министрите на регионалното развитие, на транспорта и на вътрешните работи, които бяха подадени заради катастрофата край Своге, в която загинаха 17 души.

Въпреки че министрите Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев са от ГЕРБ, Симеонов обвини премиера Бойко Борисов, че в нарушение на коалиционното им споразумение води еднолична кадрова политика.

След задълбочен анализ от НФСБ са изготвили декларация. Първата част от нея е за коалиционната политика на правителството, а втората част - по отношение на коалиционните взаимоотношения, каза Валери Симеонов:

"Вътрешнокоалиционните взаимоотношения, както всички виждате, не са в завидно състояние в настоящия момент. За съжаление ние получаваме атаки и нападки от нашите коалиционни партньори и то много по-мащабни и по-грозни от тези, които получаваме от основния си политически опонент ДПС".

Принудителните оставки на доказани професионалисти поставят под риск изпълнението на коалиционната програма ,заяви още Симеонов:

"Не в полза на държавността - по този начин се създава несигурност и страх у останалите членове на правителството. Трябва да се правят решителни промени и трябва да се извършват управленски действия под тротоарен натиск, под телевизионен натиск, под опозиционен натиск".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44