Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Добричка прехвърля седем язовира за стопанисване от държавата

Снимка: Радио ВИДИН

Седем язовира на територията на община Добричка ще бъдат прехвърлени за стопанисване от държавата, реши Общинският съвет. Причината е в липсата на пари за поддръжка на всичките 15 язовира в община Добричка.

Седемте язовира, които ще бъдат безвъзмездно прехвърлени на държавата, са „Алцек“, „Бенковски“, „Воднянци“, „Вратарите“, „Карапелит“, „Полковник Минково“ и „Смолница 2“.

За стопанисването и привеждането в нормално експлоатационно състояние на всеки един от общо 15-те язовира на територията на община Добричка са необходими между 59 хиляди и 672 хиляди лева.

Тъй като общината няма необходимите средства да поддържа водоемите, според изискванията на Закона за водите, решението е те да бъдат прехвърлени на държавата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44