Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Добрич отново изразяват недоволство пред сградата на ВиК

| обновено на 05.09.18 в 08:02
Снимка: Георги Корнейков, БНР

Жители на Добрич отново ще изразят недоволството си пред сградата на местното водно дружество заради системен недостиг на вода. 

Община Добрич и ВиК дружеството в града ще предприемат съвместни мерки за справяне с проблема с водоподаването в няколко квартала от града.

Община Добрич и ВиК дружеството в града са постигнали единодушие по въпроса с продължаващия проблем с липсата на вода вече повече от 20 дни в квартал "Рилци". Жителите изразиха своето недоволство от липсата на адекватни мерки в четири протеста през последните две седмици. Днес кметът на града Йордан Йорданов свика среща между гражданите, представители на водния оператор и общината.

До края на тази седмица трябва да се вземе решение водонапорната кула на кооперацията в квартал "Рилци" да може да се използва от ВиК дружеството. От своя страна то е поело ангажимент за изграждане на алтернативно трасе от един километър, което да замести компрометираното старо, заяви на брифинг кметът на община Добрич Йордан Йорданов, и допълни: 
"Ние сме поели ангажимента, че до шест месеца ще бъде изградено изцяло довеждащото водопроводно трасе до самия квартал".
Йордан Йорданов припомни, че още на 27-и октомври миналата година Министерството на регионалното развитие и благоустройството - собственик на местното ВиК дружество, както и всички ангажирани институции, са били алармирани за задълбочаващите се проблеми с водоподаването в града, и попита: 
"Какви мерки са предприети за фактическия фалит на ВиК дружеството?"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44