Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна полагането на бетонни котви около потъналия кораб край Созопол

Потъналият през 1921 година американски кораб „Мопанг”
Снимка: БГНЕС

Започна полагането на бетонни котви около потъналия преди век американски кораб „Мопанг“. През втората половина на седмицата е възможно, ако морето е спокойно, да започне самата операция по източване на горивото от плавателния съд. 

Продължава подготовката около предстоящата операция по източването на гориво от "Мопанг", каза водолазът Михаил Заимов:

"Рано сутринта почнаха да полагат бетонните котви около кораба и на този етап вече са положени няколко. Впоследствие да се закачат едни нови заграждения и след това ще започне дупченето на отвори в резервоарите, където би трябвало да има гориво и чак след това ще бъде едновременно източено всичко, което успеят да намерят". 

Ако вълната се вдигне повече от 2 бала, това отново ще забави операцията, уточни Заимов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44