Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манфред Вебер обяви кандидатурата си за председател на ЕК през 2019-а година

Манфред Вебер
Снимка: www.manfredweber.eu

Лидерът на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер официално обяви, че иска да стане водещ кандидат на партията на изборите за Европарламент догодина, както и за председател на Европейската комисия. В кратко изявление той подчерта, че Европа е изправена пред външен и вътрешен натиск и може да оцелее само, ако остане единна.

"Няма Източна и Западна Европа, нито Европа на бедни и богати, нито на малки и големи държави – има само един Европейски съюз. Аз искам да сближа интересите, да изградя мостове, защото силно вярвам, че само единни можем да бъдем заедно. Иначе Европа няма шанс в днешния свят".  

Много европейци виждат Общността като бюрократична и елитарна структура, а аз искам да върна Европа на хората, каза още Вебер.  Решението дали той ще бъде водещият кандидат ще бъде взето през ноември в Хелзинки




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44