Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 30 колоездачи потеглиха по веломаршрута „Дунав ултра“

Снимка: архив, Петър Георгиев

Над 30 колоездачи потеглиха по веломаршрута „Дунав ултра“.

Преходът е за пета поредна година.

Организаторите искат така да популяризират забележителностите по поречието на Дунав в българския участък.

Колоездачите ще изминат разстояние от 670 километра.

Стартът на велопрехода е от центъра на Видин пред един от входовете на града при старата крепостна стена. За първи път събитието няма състезателен характер, каза създателят на "Дунав ултра" Борис Багъмов:

"Събитието има за цел само и единствено да достави удоволствие на участниците, да ги предизвика да поемат на дълъг път с велосипед по поречието на р. Дунав и да се запознаят с възможностите, които предлага този уникален веломаршрут и този уникален район".

Освен че е лично предизвикателство, преходът обединява и мотивира всички участници с каузата за популяризиране на велотуризма по поречието на Дунав, казват организаторите.

Финалът ще е при Дуранкулак, а по маршрута участниците ще преминат през близо 90 населени места. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44