Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тримата пострадали в завод за хартия край Стамболийски са с тежки изгаряния

| обновено на 07.09.18 в 14:43
Снимка: pixabay.com

Трима работници, които пострадаха след трудов инцидент в завод за хартия край град Стамболийски, са с тежки изгаряния.

Те са настанени в пловдивската болница „Св. Георги“, но все още е рано да се правят прогнози за състоянието им.

Инцидентът е станал в сряда при смяна на помпа във вакуумна изпарителна станция, когато мъжете са били изпръскани със силно нагрята луга.

Инспекцията по труда извършва проверка в предприятието за спазване безопасността на работа. Резултати се очакват до края на другата седмица, каза директорът й за Пловдив Атанас Чернаев. 

Все още е рано да се правят прогнози за пострадалите, които имат шокови изгаряния, съобщават от Университетската болница "Свети Георги".

Най-тежко е състоянието на 26-годишен работник, който е с 65 процента изгаряния. По-младият му колега, на 21 години, има 57 процента изгаряния. Третият мъж е на 44 години и е с 10 процента. Работниците са пострадали от заливане с черна луга с много висока температура. Тя е изтекла при смяна на помпа във вакуумна изпарителна станция в завода за хартия в Стамболийски.

Мястото на инцидента се проверява от служители на Инспекцията по труда в Пловдив, съобщи директорът й Атанас Чернаев:

"Ще започне проверка, която да изясни какво не е спазено, касаещо осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, както и какви нарушения са допуснати и кой ги е допуснал".

От Инспекцията по труда в Пловдив обещават разследването да приключи до десетина дни.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44