Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британецът, пребил в Слънчев бряг, възрастен мъж, остава в ареста

27-годишният британец Дани Джеймс, който преби в хотел в Слънчев бряг, възрастен шотландец с увреждания остава в ареста, реши Районният съд в Несебър.

Мотивите са, че той може да се укрие, да се опита да напусне страната или да извърши друго престъпление. Две са обвиненията срещу агресивния британец Дани Джеймс - непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за нанасяне на телесна повреда, причинена по хулигански подбуди.

Прокурорът по делото Стела Машова поиска най-тежката мярка "задържане под стража".

Инцидентът е от 6-ти септември, като малко преди това до външен бар на басейн и до рецепцията на хотела е буйствал, замервал с обувки служители на хотела, като успял да удари и един от тях. След това в коридор на 5-ти етаж, безпричинно нападнал 60-годишния шотландец, който бил трудно подвижен и се придвижвал с помощта на бастун.

В съда Дани Джеймс каза, че съжалява, не е агресивен, няма намерение да напусне страната, както и че е готов да плати 10 000 лв гаранция. Според адвоката му Веселин Анестиев, агресията на Джеймс се дължи на изпитото количество бира, уиски и бейлис.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44