Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

В реч на Солунския панаир гръцкият премиер Алексис Ципрас разкри плановете си за намаляване на имуществения данък и ДДС. По-високият непряк данък върху стоките и услугите ще спадне от 24 на 22 на сто, а по-ниският ще бъде намален с 1 процент - от 13 на 12 на сто, като това ще стане през януари 2021 година. Правителството ще прокара и закон, който постепенно ще облекчи облагането на имотите за домакинствата с по-ниски доходи с 50 на сто, но мярката ще бъде въведена на два етапа и ще приключи през януари 2020 година, пише Катимерини.

Британският министър на отбраната Гавин Уиямсъм е наредил на стотици британски военни да останат в Германия, за да възпрат евентуална руска агресия, съобщава Сънди таймс. Уилямсън е решил да отмени планиовете за изтегляне на военните, което трябваше да стане до 2020 година, и да запази базите на Лондон.

Близо две трети от членовете на трите най-големи британски професъюза подкрепят нов референдум за Брекзит, пише Гардиън, като се позовава на ново проучване. Според вестника данните се очаква да причинят политеска ударна вълна в навечерието на сезона на партийните конференции. Според поддръжниците на оставането в Евросъюза, излизането от общността ще бъде вредно за работните места и жизнения стандарт в страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44