Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сбогувахме се с Никола Манев

Снимка: БГНЕС

Стотици роднини, приятели и почитатели на големия български художник Никола Манев се събраха  в Чирпан, за да си вземат последно сбогом с твореца.  Точно в 14 часа урната с праха му беше ритуално вградена в паметна плоча в двора на неговата къща в Чирпан. 

Да изпратят Никола Манев в последния му дом в Чирпан, дойдоха негови приятели, меценати и много съграждани. Оптимист, щедър и много толерантен човек - такива спомени е оставил Манев у своите близки и приятели. Неговият син Александър си спомня уроците на своя баща:

"Той ми казваше така: "Избираш си живота сам".

Адвокатът Хари Харалампиев е един от последните, разговаряли с художника два дни преди смъртта му. В последните си дни той е рисувал:

"След кратка пауза ми каза: "Не бива да се заблуждаваме" и прекъсна телефонния разговор".

Влюбен в България и щедър бохем - така ще запомним Никола Манев. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44